Coca-cola!

Ja, jag vet. Världens godaste äckligaste dryck. Och ja, jag vet. Beroendet. Jag har själv i mina dagar varit så sjukt beroende av coca-cola. Men en dag läste jag en text om cola och samma stund slutade jag dricka det. Jag ser att nu, 2 år senare, har denna äckliga text kommit fram här och där igen. Så jag tänkte dela med mig av detta. För er som vill sluta dricka det alltså. Ni som vill fortsätta, gör det!
 
 
 
"Fosforsyran gör att du inte spyr av Cola. Du hade spytt av de tio teskedarna socker upplösta i Cola om det inte var fosforsyra i. Fosforsyran håller spyan inne. De farliga ämnena stannar i din kropp. Ett glas Coca-Cola motsvarar FEM SOCKERVADD!

Lever tar smällen och omvandlar allt socker till fett efter bara 20 minuter (insulin gör så, där därför diabetiker blir tjocka). Men levern klarar inte att bryta ner sockrer och släpper igenom en del av det ändå. Adenosinreceptorerna blockeras för att förhindra att man blir berusat dåsig, blodtrycket stiger och pupillerna vidgas. Bloodtrycket stiger ytterligare när koffeinet helt upptagits. Kroppens dopaminproduktion ökar och man känner sig lyckligare. Heroin fungerar likadant.

Fosforsyran ökar upptaget av kalcium, magnesium och zinc i tarmarna vilket leder till supermetabolism en timme efter att man druckit ett glas cola. Ämnena tas från andra viktiga kroppsfunktioner (skelett, hormonbalanser och så) och allt sköljs ut med pisset, vilket också tar med sig mer än vätskemängden Coca-colan du drack innehöll.

Tankar som fraktar Coca-Cola måste uppfylla samma krav som de som fraktar frätande syra.

Coca-Cola innehåller
kolsyrat (kran) vatten,
E150D,
E952,
E951,
E338,
E330,
Aromas,
E211.

E150D – färgämne; ammonium sulfat. Ammoniak...

E952 – Sodium Cyclamat; syntetiskt socker, 200 starkare än socker. 1979 lyftes förbudet som sattes tio år tidigare när ämnet gav råttor cancer i urinblåsan. Ingen vet varför förbudet lyftes.

E950 – "Acesulfame Potassium", också 200 ggr sötare än socker. Stör ut nervfunktioner och ska inte drickas av havande kvinnor eller barn.

E951 - Aspartam, sockersubstitut; kemiskt instabilt. Vid höjd temperatur bryts aspartam ner till metanol och fenylalin. Du blir oåterkallelikt blind av bara lite metanol men riskerna ökar också markant för ms, hjärntumörer, depression, ms, tuberkulos etc.

E338 – "Orthophosphoric Acid"; förutom att man blir törstig av det är det bra att framställa plastfilm och syntetiskt glas mm med. Ögonskydd och handskar rekommenderas vid hantering och det ska ej drickas.

E330 – Citronsyra. En form av konserveringsmedel.

Aromer - "hemliga smakämnen" har visat sig vara låga doser kokain. Under gränsen för att vara olagligt men ändå en ingrediens.

E211 – Sodium Benzoate; antibakteriellt och hämmar svamptillväxt. Ger Parkinson och är farligt för astmatiker.

Så Coca-Cola ÄR en mild cocainlösning i en kemiskt instabil coctail, en sockerbomb. Tänderna är kanske det sista man ska vara orolig för (fast vill man få bort fläckar på kromade bildelar eller rengöra motorer eller bli väck insektsangrepp på sina grödor som de gör i bl a Indien, eller tvätta bort blodfläckar är det toppen! Använd dock handskar och glasögon).

Diet Coke, eller Coke Zero är en nervgiftsbomb eftersom sockret ersätts helt med aspartam.

Så använder man Coca-Cola på rätt sätt - som insektsbortagare eller för att ta bort korrosion på bilbatteripolerna är det toppen.

Det ska inte drickas.

Gillar man inte Cola kan man ju alltid ta Redbull (cola med tjurpiss) eller någon annan "energidrycker".

Eller varför inte äta sex sockervaddar istället? Skölja ner med lite myggmedel??"

Duktig Diezel

Igår när jag var ute på kvällspromenad med min hund och en dagishund så möter vi en hund som bor här i området. En hund som är väldigt aggressiv, och det är helt och hållet ägarens fel, hon triggar/stressar liksom upp honom. Nu ska jag inte vara sån som pekar ut fel på alla, men jag tror att hon gör exakt alla fel man kan göra som hundägare och hon kan inte läsa av sin hund för fem öre. Hunden är väldigt stor och väldigt stark och den står på bakbenen och gör utfall mot alla hundar den ser. Hon håller i halsbandet men det är knappt, ibland flyger hon efter några meter när han drar. Egentligen vill jag bara hjälpa henne för hunden är så fin annars, men jag har ju alltid Diezel med mig och vill inte riskera något. Iallafall. 
Dom stod på våran gård så vi var tvugna att vänta tills dom gått iväg för att vi skulle komma in i våran port. En annan människa med en golden kommer och stannar även dom för att vänta på att komma förbi. Men kvinnan med hunden står bara kvar, och hunden skäller. Människan med golden går förbi helt utan problem. Jag väntar lite på att hon ska flytta sig men hon står bara och ler mot mig. Tillslut flyttar hon sig en meter åt sidan och jag tänker "okej, vi testar väl då". Vi kan ju inte stå där hela natten liksom. Jag tittar på Diezel och säger "nu uppför du dig gubben! Visa hur man ska göra vid hundmöten! :)". Han är inte direkt den som kaxar emot, men av någon anledning vill han gärna fram till hundar som skäller eller bråkar, han är väl bara nyfiken liksom. Men vi gick förbi och det gick så himla bra! :) Hennes hund stod fortfarande på bakbenen (och var då mycket högre än ägaren) och skällde som en galning och drog mot oss och ägaren höll i allt vad hon kunde. Diezel kollade på hunden med en trött blick och sen kollade han på mig och fortsatte gå mot våran port. Så duktig ♥ Då log hon mot mig och sa "Dom kan väl få hälsa?!". Alltså nej. Den där hunden vill för det första inte hälsa. Den vill mörda. Och Diezel verkade heller inte intresserad. För det andra så hade jag ju en till liten hund med mig = en tugga för den stora arga hunden. Fattar inte hur hon tänker riktigt där.. Om nu den där hunden får hälsa på någon någongång, då lär den sig ju att om den håller på sådär så får den tillslut hälsa på någon om det nu är det den vill, vilket jag inte tror. Jag tror att den är rädd eftersom det blir värre när man kommer närmare, rädd, osäker och ovan med hundar kanske. Men jag är ju inget proffs. Tror bara.
 
Poängen med detta inlägg var iallafall att poängtera att övning ger färdighet. Och att min vovve var så himla duktig och vilken obeskrivlig lättnad och stolthet man känner när hunden gör något man verkligen övat på och tränat in! :)
 
 

The Conjuring

Besvikelsen. Har haft denna film ett tag men inte vågat se på den, pga alla muntliga recensioner jag fått av vänner och bekanta som sett den. Absolut alla som har pratat med mig efter att ha sett den har sagt att det är det läskigaste ever typ. Så jag passade på när jag va hemma hos mamma över helgen att se den tillsammans med min bror. Vi förberedde oss som tusan med massor av filtar att gömma oss i. Sen såg vi filmen. Och liksom, jag vet inte om det var för att vi hade byggt upp att den skulle vara asäcklig men alltså, vilken besvikelse. Trodde seriöst att det skulle vara en bra och riktigt läskig skräckfilm, men det var mest som ett enda skämt? Vi satt iaf och skrattade åt hur overkligt vissa saker var, alltså det var så fult gjort allting - är den verkligen från 2013? Kändes mer som en sån riktigt gammal skräckfilm. Visst, ibland var det läskigt och jag höll andan några gånger, men det var liksom inge mer med det. En vanlig halvdålig skräckfilm. Usch så besviken. Efteråt var vi tvugna att kolla upp om det verkligen var den filmen alla hade sagt va så himla läskig. Jag fattar fortfarande inte? Fanns inte mycket bra med den. Första halvan var rätt okej, för jag satt hela tiden och tänkte att "snart kommer det läskiga", men det hände liksom ingenting. Kommer absolut inte se den igen. Dålig. Får 1 av 5 poäng.
Trailern kan ni se här
 
 

Lördagsröj!

Idag har jag hämtat upp ännu en hund så denna helg har min flock blivit en trio :) 
 
Här står vi och väntar på Hannah och Kellie! "Vart är Kellie?" frågade jag Diezel. Han kollade ivrigt runt sig.
  
Vi mötte upp Hannah och Kellie. Äntligen! :D Vi har saknat dom såå mycket!
Här bugar Diezel och Kellie tillsammans! :) Duktiga!
 
Vi gick till en rastgård där vi släppte alla lösa så de kunde busa ordentligt! 
 
Alla klarade att hålla balansen på stubben! Så duktiga! 
 
När dom sprungit en stund i rastgården så gick vi en liten promenad för att lugna
ner hundarna lite, och då fick Diezel öva på sin balans igen! :) Kellie också! <3
 
Sedan mötte vi upp Torsten och Dolly! Så en riktig dagisträff! :) Det röjdes ett tag (ja, Diezel röjde mest)
men sen kom till in lite konstiga människor i rastgården så vi gick. Nu ligger iaf mina tre på
soffan och snarkar högt = trötta och nöjda med dagen! 
 
Avslutar detta inlägg med en suddig och inzoomad bild på när monsterna busar!
 
 
 
 
 

Success!

Är så himla stolt över min gris idag!! Han lyckades hoppa upp på denna stubbe och sen hitta balansen - helt själv!! Vi har tränat hur länge som helst genom att han hoppar upp och jag håller i honom tills han hittat balansen och sen släpper jag långsamt. Men nu hoppade han upp och satte sig helt själv! Jag upprepar - helt själv! :D Tänk att allt lönar sig tillslut. Allt slit och all träning, för SOM vi har tränat balansen!! Dessutom var han höjdrädd förut, det är helt borta nu! <3
 

Please allow me to be your anti-depressant

Detta har jag hållt väldigt hemligt väldigt länge. Men bestämmer mig nu för att dela med mig av det. 
 
Ni vet, när man är tillsammans med någon, och har en "egen låt". Yes, detta är en sån låt. Både jag och min dåvarande blivande (?) pojkvän mådde rent ut sagt piss. Till en början, när vi bara var vänner, så märkte vi båda att vi hade väldigt kul tillsammans. Ni vet när man glömmer tid och rum. Och när vi var med varandra så glömde vi bort att vara deperimerade. Sen en kväll så skickade han denna låt till mig, och sen var det vi! :) En fin historia..
 
..Men som alla fina historier så hade detta ett fult och äckligt slut. Sen dess har jag inte kunnat lyssna på låten alls. Och det är verkligen en av mina favoritlåtar så jag har verkligen försökt lyssna på den, men det har inte gått. 
 
Nu har jag min Diezel :) Jag satt och kollade på bilder på honom och denna låt kom på som av en slump av spotify. Och jag kände bara en sån där ny connection. Vi hade också en tuff tid när vi träffades och när han blev min. Nu är han den enda som kan få mig riktigt glad och lycklig! Så nu är det våran låt.
 
Så, om ni har tid - lyssna!! Den är så fin :) 
 
Spotify - The Wombats – Anti-D 
Youtube - The Wombats - Anti-D

Filmdag

Jag har märkt en sak. När man pratar med någon om vad man gjort i helgen och det låter ungefär såhär "Åh ingenting typ. Bara legat i soffan och sett på film, käkat godis och slappat". Är det då vännen som svarar detta så låter det så himla mysigt och skönt. Men är det man själv som svarar detta, så känns de tråkigt och man känner sig lat och tjock.
 
Slutsats: När en kompis har en lat dag, så låter det mysigt. När man själv har det så är det tråkigt och segt. 
 
PS: Detta inlägg får inviga min nya kategori "tankar". För ja, såna här viktiga tankar tänker jag typ dagligen. 
 

Söndagsparkour

Vi är lite lata idag men en liten DP-runda orkade vi med tidigt imorse! :) 
 
 
 

131013

Imorse bakade vi scones till frukost. Eftersom att det är söndag och allt! Mmm.
 
 
 

Tandborstning!

Här har vi en kille som älskar att borsta tänderna (mest för att tandkrämen har leversmak, urk). :)
 
 

131012

Ikväll var jag bjuden på middag med delar av släkten. Min mormor och morfar har fyllt år och bjöd oss alla på plankstek! :)
Det var såå himla gott! Och sen åkte vi hem till oss och åt tårtan, som också var asgod. Så en fin och trevlig lördag helt enkelt! :) 

 
 
 

131012

Idag var min plan att 1. Gå en långpromenad med hundarna. 2. Äta frukost, duscha och ge hundarna mat. 3. Packa kläder till mig och mat/grejer till hundarna för att sedan 4. Åka hem till mamma. 
 
Klockan är nu strax två. Vad har jag gjort idag?
Jag va ute på en promenad med hundarna, men istället för att gå långt så passivitetstränade vi. Hade inge bra skor att gå i. Kom hem, och nu sitter jag här. Äter frukost. Ligger liksom efter i schemat men gör inget åt det. Jaja! Dags att ta tag i dagen nu då!! (så säger jag bara, om en timme kommer jag sitta kvar här..)
 

Små citroner gula

Minns att jag såg trailern för denna film när jag var på bio och såg någon annan film. Då sa jag "åh, den där vill jag se!". Men sen har jag helt missat den. Och de va tur, för de va inte direkt något som hade vart värt ett biobesök. Men den var helt okej! 
 
Små citroner gula handlar om en tjej som heter Agnes och som hemsk gärna vill bli kock, eller hon vill driva en egen restaurang. Hennes dröm går i uppfyllelse när hennes vän fixar en lokal och behöver hjälp med pengar. Agnes blir delägare. Det går dåligt för deras restaurang och de måste byta koncept för att lyckas gå med vinst. Tänker inte avslöja mer utan ni får själva kolla på den om ni är intresserade. Trailern finns här.
Den får 3 av 5 falukorvar. Sevärd men inte världsbäst.
 
Fick lite panik mitt i filmen. Det kändes som att jag var huvudpersonen Agnes och hon hade lite problem just då. Hon hade två olika pojkvänner där hon va tvungen att välja (en snygg med halvsvinig personlighet och en söt och asgullig). Samtidigt gick det dåligt för hennes restaurang och hennes mamma var sjuk och massa sånt. Va tvungen att pausa lite och andas :D usch, jag skulle ha sån panik av att jobba på restaurang. Fatta pressen.
 

131011

Känns som klockan är typ 22. Men den är bara 19. Ska strax ta en liten sväng med hundarna (min + en inneboende) och sen börja tänka ut något att äta. Så himla tråkigt att laga mat ensam. Känner för att dela skål med Diezel. Nej förresten. Vi får se!
 
Idag har jag tillsammans med Liza och Sandra och 24 st hundar gått en lång och härlig promenad på förmiddagen. Sen lunch på favoritstället. Mmm. När jag tänker efter känner jag mig fortfarande mätt typ, såhär 6 timmar senare. Sjukt mäktig mat har dom iallafall. Gräddsås, det var vi värda efter den förmiddagen! Kanske hoppar middagen idag då och går direkt på popcornen. Ja så får det bli.

"Updates"

I denna kategori som jag kallar för "updates", är det meningen att alla inlägg som inte har någon speciell inriktning kommer hamna. Snabba små inlägg utan mening typ. Dvs nästan alla inlägg :D Näärå. Men typ.
 
Nu sitter jag på jobbet, hunddagiset. Drömjobbet för er som inte visste det! :) Hundarna droppar in en efter en och jag bara njuter av tystnaden. Jag väntar på att Liza och Sandra ska komma så ska vi ta en rejäl långpromenad med de små djuren. Känns som en så fin och frisk dag! :)

Designen..

Har nu suttit ett tag och försökt fixa till designen. Kan ju inte blogga om det inte är snyggt. Vet inte, men av någon anledning så försvann min kodmall i flytten till nya blogg-esse. Så jag har försökt bygga upp så mycket jag kan i endast stilmallen. Så, det är min ursäkt till varför det ser ut som bajs här just nu. Behöver en kodmall. Vill lägga in en bild på sidan och en liten presentation liksom. Eller nåt.
 
 
Headern är otroligt tillfällig. Eller ah, tills jag orkar göra en ny. Bättre än inget kände jag. Godnatt!
 
OBS! Uppdatering ett antal timmar senare.. Hittar ingen grundmall till kodmallen så det känns ganska kört. Fuck. Fick lägga bild och info i headern istället. Trivs inte alls. Skäms. Men det får se ut såhär tills jag hittar en kodmall! 

Diezel!

Antar att det är dags för mig att presentera min gris eftersom att han antagligen kommer vara med mycket i min blogg. Diezel är en amstaff/staffe-kille född i december 2011. Om han skulle skriva en presentation skulle det låta ungefär såhär:
 
Hejj! Jag heter Diezel men kallas oftast för Disse. Har även andra smeknamn som jag inte förstår mig på så bra men några exempel på dom är kissen och sjömannen. På dagarna går jag på hunddagis. Där är det nog meningen att jag ska lära mig uppföra mig ordentligt, men varför fattar jag inte. Jag älskar iallafall dagis och alla mina kompisar där. Det finns många saker jag älskar, men mest av allt älskar jag att bada (simma, hoppa och leka i vattnet), jag älskar det så mycket att jag måste sitta fast i en lina, för annars skulle jag simma till Spanien säger Tesso, och dit vill jag inte. Kan inte så bra spanska :(
 
Förutom att bada så älskar jag:
- Att jaga fåglar och harar (jag får egentligen inte göra det men det är ju såå kul!)
- Att lära mig nya tricks. Allt för en godisbit! :D
- Handkräm. Ja. Hudkräm. Bodylotion. Salva. Schampo. Tvål. Allt sånt. Smörjer du in dina händer så kan du räkna med att du blir min bästa vän!! 
- Dogparkour. Det roligaste som finns. Jag får göra detta nästan varje dag och det är dagens höjdpunkt. Finns inget roligare (förutom att bada). Om du inte vet vad det är så dela upp ordet: "dog" och "parkour". Alltså parkour för hundar. Vet du inte vad det är så finns det något som heter google! :)
 
 

Kategoripresentation: Musik

Tänker inte ta bort denna kategori, men jag vet inte hur mycket den kommer uppdateras just nu. Jag har den kvar bara för att. Så får vi se! :)
 
Förr la jag ut låtar och sånt varje dag, och min förra blogg kretsade ju till 90% kring musik. Men som sagt vi får se hur det blir nu. Kanske kommer upp någon bra låt då och då! 

Kategoripresentation: Filmer

Jag tillbringar som sagt mycket tid att kolla på filmer. När vi snackar filmer så snackar vi allt möjligt. Mest av allt gillar jag skräckfilmer men kan absolut inte se det när jag är ensam. Så det blir oftast svenska filmer eller barnfilmer, haha! Gillar även såna störda filmer som man blir helt psyko i huvudet av. Ni vet när dom lurar en att tro något och i slutet kommer värsta vändningen så man måste tänka igenom hela filmen (helst se den igen).
 
Här räknas även tv-serier in. Lägger ner sjukt mycket tid på serier. Återkommer om det!
 
Förut när jag bloggade skrev jag alltid lite om filmer jag såg, även om de inte är nya. Jag skiter i om filmer är nya eller gamla. Är dom bra så kollar jag på dom. Och skriver om dom - så ni inte missar något bra! :D 
 
 

Kategoripresentation: Diezel

Denna kategori kommer helt och hållet handla om min hund Diezel och alla hans äventyr och påhitt. Kanske den bästa kategorin av dom alla! Ja!! 

Kategoripresentation: Dagbok

I denna kategori som jag så fint har valt att kalla för "dagbok" så kommer jag, tro det eller ej, lägga alla inlägg som handlar om min dag. Som en dagbok. Nu kommer jag inte skriva om exakt varje dag som jag gjorde förr. Det känns som att när jag bloggade som mest så gick jag i skolan och då hade jag mer att skriva om. Nu jobbar jag och alla dagar är den andra lik, ungefär. Så jag vet inte hur mycket det finns att skriva om, men det återstår att se! 
 

Kategoripresentation: Foto

Denna kategori kommer, som det låter, handla om fotografering. Just nu så fotar jag inte så mycket. Men mitt fotosinne brukar vakna till höstens färger framför allt, och sen dö ut mitt i sommaren typ. 
 
Iallafall, här kommer jag lägga upp bilder jag fotat, bilder som ger mig inspiration, och helt enkelt ge er fototips. 
 
Angående fototips så vet jag att en del av er där ute behöver det :) ni har köpt en dyr systemkamera med fotar endast på auto - jag vet exakt hur det är! Jag gjorde likadant när jag började för flera år sedan. Är man så pass intresserad av fotografering så tycker jag att man bör lära sig att "leka" med inställningarna. Så man kan fota på riktigt. Visst, det blir oftast väldigt bra bilder när man fotar på auto, men jag lovar er att när man väl lärt sig inställningarna så är det tusen gånger roligare att själv experimentera sig fram med ljus, slutartid och bländaren :) det kan verka lite krångligt i början men jag ska lära er! Steg för steg! 

Första jävla inlägget!

JA! Jag har velat börja blogga igen ett tag. Men har liksom aldrig orkat ta tag i det igen. Men idag - IDAG! händer det! Efter över ett år i tystnad.
 
Det har tagit emot mycket att börja blogga, just av den enkla anledningen att jag har haft massa gamla inlägg här, som jag inte har velat ta bort. Eftersom att bloggen var låst så låg dom här i lugn och ro, men om jag skulle börja skriva igen och öppna bloggen så skulle alla gamla inlägg vara synliga för er. Och det ville jag inte. Jag ville inte ta bort massa gamla minnen och saker som jag skrev, för jag hade ändå den här bloggen ganska länge och vi gick tillsammans igenom en del tuffa grejer. Grejer som vi nu har lämnat bakom oss. 
Nu har jag gjort det som jag egentligen borde ha tänkt på för flera månader sen - sparat ner alla gamla inlägg på vanliga word-dokument. Rensat bloggen. Börjat om. Så nu kör vi! Woho!!
 
Anledningar till varför jag slutade blogga:
- Det blev en för stor jävla press på mig. Jag blev "större" än vad jag hade räknat med och mina läsare krävde helt enkelt för mycket av mig. Fick typ panik och prestationsångest när det var så många som läste.
- Det tog för mycket tid. Det enda jag tänkte på var min blogg och vad jag skulle skriva om.
- Jag tappade helt enkelt lusten. De senaste inläggen var alla i ungefär samma ton, typ "nu ska jag börja blogga på riktigt igen!!".. men det hände liksom aldrig. Jag hade tröttnat.
- Jag hade inte tillgång till en dator ett tag. Och blogg-appen var då helt stört dålig. 
 
 
Jag är tillbaka nu, för att jag vill dela med mig av texter, tankar, bilder, vad jag gör osv då jag känner att mina facebook-vänner med noll intresse får för mycket av mig. Hit kan alla som vill läsa komma. Inga andra.
 
Jag har sagt förr och jag säger det igen: videobloggar håller på att ta över våra skriftliga bloggar. Folk är lata. Kollar hellre på en video än att läsa. Därför kommer jag skriva, lägga upp bilder osv på denna blogg ENDAST för min egen skull. Ja, ego. Det är så sjukt kul att gå tillbaka i tiden sen om några år och se hur man tyckte/tänkte/gjorde/osv. Punkt!
 
Om jag kommer börja med videobloggar igen eller inte lämnar jag till ödet..

RSS 2.0