Turkiet del 1 - Maten

Första inlägget från semestern: Maten. Där ingår även allt ät/drick-bart. För många är maten en stor del av resan och det är bland den första frågan man får när man kommer hem, vad man har ätit och om maten var god. Själv hatar jag ju mat och äter så lite som möjligt. Många som vi mötte/pratade med där nere eller har pratat med innan/efter resan säger att det är så himla god mat i Turkiet. Jag tycker att den är typ vanlig. Visst är det gott, men ingen större skillnad på här hemma. Och de har typ samma slags mat som vi har här i Sverige. Nu är jag ingen matälskare som testar allt som finns på hela menyn, utan jag äter det jag vet vad det är och är nöjd med det. Dvs jag åt typ bara pasta och kyckling i olika slag. Jag äter helst inte kött, men det ska tydligen vara väldigt gott i Turkiet. Samma sak med fisk. Men som sagt, jag kör trygga kort och håller mig till pastan ;)
 
Här kommer lite blandade bilder på vad jag tryckt i mig under min turkietvistelse. Blandar förrätter, huvudrätter, efterrätter, luncher, mellanmål och drinkar. Ni får väl själva gissa vad jag åt till vad. 
 
Kycklingschnitzel:
 
Någon slags pasta:
 
Friterad banan med glass:
 
Hamburgare:
 
Pasta med svamp:
 
Våffla med glass, grädde, nutella och jordgubbar:
 
Jordgubbar med grädde och glass:
 
Taco och nacho:
 
Pankaka med glass och chokladsås:
 
Varm choklad:
 
Drinkar på stranden (milkshake, färskpressad apelsinjuice, ice coffee och öl) :
 
Lökringar:
 
Våffla med nutella, färsk frukst och glass:
 
Min favoritmat på mitt favoritställe ♥
 
Avslutar med en bild på turksik glass. Dom har en egen, speciell sorts glass som har väldigt konstig konsistens. Smakar som vanlig glass men har som sagt en väldigt annorlunda konsistens. Jag kan inte förklara det på ett bättre sätt, ni får helt enkelt prova själva :) 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0